×

Sofia, Bulgaria

FEATURED CASE STUDIES

 

EN | BG

Сътрудничество в полза на клиента:

Иновативно партньорство увеличава продажбите и повишава клиентската лоялност

Една от водещите международни застрахователни компании наскоро подписа договор с най-големия телекомуникационен оператор в България. Това споразумение предоставя на застрахователната компания достъп до обширната клиентска база данни на телекомуникационната компания. Получаването на достъп до тази информация за потенциални клиенти даде възможност на застрахователното дружество да се фокусира върху предлагането на разнообразните си продукти на тази нова група потребители. В същото време една от целите на телекомуникационния оператор бе да задържи и да повиши лоялността на настоящите си потребители, придържайки се към условията на новия договор. Ние се присъединихме към усилията на двете компании, за да им помогнем да намерят решение, което би помогнало и на двете организации да постигнат целите си.

Екипът ни започна работа с телекомуникационния оператор, за да създадем три уникални канала. Първият беше канал за изходящи продажби на общозастрахователни продукти, в това число застраховки на имущество, в случай на злополука и здравно осигуряване. Чрез този канал нашите партньори достигнаха до потенциални нови клиенти. Когато се затвори нова сделка, сътрудниците-продажби бяха обучени да събират необходимите данни за клиентите и да ги въвеждат в информационната система на застрахователната компания. Същевременно от сътрудниците се изискваше да копират информацията за всички нови клиенти в информационната система на мобилния оператор, като по този начин се гарантира, че телекомуникационната компания също разполага с най-актуалната информация. След това новите потребители бяха таксувани за новите застрахователни услуги чрез вече съществуващите си месечни сметки за телекомуникационни услуги.

Вторият и третият канал бяха входящи канали, обслужвани от нашите специално обучени сътрудници. Вторият канал изпълняваше функцията на линия за обслужване на клиенти. Всеки от сътрудниците на входяща линия бе обучен да отговаря на всякакви въпроси относно различни застрахователни продукти. Освен това сътрудниците бяха обучени да отговарят на оплаквания, да променят вида на застраховките и да поемат нови клиентски заявки. В допълнение, както и сътрудниците на изходяща линия, те бяха отговорни за обновяването на информацията за клиентите и в двете информационни системи. Чрез третия канал, каналът за управление на застрахователни претенции, сътрудниците ни документираха всички рекламации и описания на инциденти. Сътрудниците ни имаха и възможността да изпращат известия и условия за рекламации по канали по избор на клиента, включително текстови съобщения, имейл, поща или факс.

Резултатът? Застрахователната компания успя да подпише 6 000 нови договора на месец, които доведоха до 25% ръст в продажбите. Телекомуникационната компания се възползва от по-точната информация за потребителите, до която доведе актуализирането на данните, получени от нашите сътрудници. В допълнение, потребителите на телекомуникационния оператор оцениха възможността да се възползват от разнообразие от застрахователни решения чрез техния оператор, което от своя страна повиши клиентската лоялност и ангажираност.

SPOTLIGHT

NEWS & EVENTS
TeleTech Announces Second Quarter 2017 Financial Results
TeleTech Welcomes Jeff Marcoux as Vice President, Product Marketing

Customer Experience Solutions and Marketing Innovation Expert Bolsters Customer Experience and Service Design Acumen
Read press release

CONTACT US

9197 South Peoria Street
Englewood, CO, U.S.A
80112-5833

Phone for general inquiries

US: +1.800.835.3832
INT: +1.303.397.8100

Phone for services information

US: +1.877.206.8119
INT: +1.480.389.1436

 
TTEC Schedules Fourth Quarter and Full Year 2017 Earnings Release and Webcast of Investor Conference Call
Customer Experience Pioneer and Leader TTEC Launches New Look to Complement New Name
latest news
latest news